Wolluis bestrijden

Wolluis bestrijden

Aan houtige en groene plantendelen (die overigens vaak verstopt zitten) bevinden zich soms kleine, met witte was bepoederde insecten. De ovaal-ronde eieren worden afgezet op deze houtachtige plantdelen. De beestjes beschadigen de plant door te zuigen, met het gevolg dat de plant langzamerhand verzwakt. Wolluis scheidt een stof af (genaamd honingdauw), waarop zich roetdauw ontwikkelt. De plant ziet er daardoor minder fraai uit.
 

Natuurlijke gewasbescherming

ECOstyle Promanal-R is een effectief product voor de bestrijding van hardnekkige insecten als wolluis, dopluis en schildluis. Deze lastige plagen worden direct bestreden met ECOstyle Promanal-R. Hardnekkige insecten kunnen het beste worden bestreden met ECOstyle Promanal-R. Het is belangrijk dat alle insecten goed geraakt worden, omdat Promanal-R een contact middel is. Zowel de boven- als onderzijde van het blad moet goed vochtig gemaakt worden, over het volledige oppervlak. Promanal-R is bij een juiste toepassing onschadelijk voor de belangrijke (honing)bijen. Voordelen 100% natuurlijke gewasbeschermings- middelen van ECOstyle:

  • Milieuvriendelijk;
  • Onschadelijk voor kinderen, huisdieren en de bodem;
  • Effectieve bestrijding met natuurlijke ingrediënten.

Gewasbescherming

Insecten te lijf gaan

Het onderhouden van de tuin kost veel tijd, maar als je wekelijks je tuin goed verzorgt heb je er wel een leven lang plezier van. Helaas blijven beestjes komen en gaan in de tuin. Gelukkig zijn deze wel (makkelijk) te bestrijden. BAYER Calypso is werkzaam tegen hardnekkige luizen zoals; blad-, dop-, schild- en wolluis. Calypso is ontwikkeld om te worden toegepast als bladbespuiting en is al effectief bij bespuiting van één kant van het blad. Door de unieke opname en verspreiding is er sprake van een ruime nawerking van ongeveer tien dagen. Insecten die aan het gewas zuigen, komen zo in contact met de actieve stof en gaan dood. De werking van Calypso komt ook via contactwerking tot stand.

Productkenmerken:

  • Ook tegen bladetende kevers
  • Met nawerking
  • Snel resultaat

Bij toepassing van Calypso als gewasbehandeling maximaal 130 ml spuitvloeistof per vierkante meter tuinoppervlak spuiten. Als er nog geen ervaring met het middel is opgedaan dient er een proefbespuiting te worden uitgevoerd. Begin met de bestrijdingsactie zodra aantasting wordt waargenomen. Indien nodig de toepassing na 7 tot 14 dagen herhalen. Het is aan te raden de bespuiting in de avond uit te voeren en geen bespuitingen uit te voeren in perioden met temperaturen boven 27 graden Celcius, om verbranding van het gewas te voorkomen.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER