Klaver bestrijden (gazon)

Klaver bestrijden (gazon)

In gazons is klaver een teken van vocht en stikstofgebrek. De plant breidt zich snel uit en verdringt de grassen, waardoor het gazon een vlekkerig aanzien krijgt. Er zijn manieren om dit verschijnsel te bestrijden. ECOstyle Gazon-AZ bevat voldoende stikstof voor onderhoud. Met ECOstyle Bloedmeel kan extra stikstof gegeven worden. Klaver zal met een fikse bloedmeel gift verdwijnen en groeit bij voorkeur op stikstofarme plaatsen. Er is geen natuurlijke bestrijding voorhanden, belangrijk is om de oorzaak van het stikstofgebrek weg te nemen. 

Bestrijdingsmiddelen

 

Onkruid bestrijden in het gazon

BAYER Gazon Net Ultra is een breedwerkend onkruidbestrijdingsmiddel dat kan worden toegepast in weiland en in het gazon. Ook in een pas ingezaaid gazon kan het worden gebruikt, met dien verstande dat het onkruid minimaal het derde bladstadium al bereikt heeft. Gazon Net Ultra werkt prima tegen o.a. paardenbloem, boterbloem, kleefkruid, vogelmuur, echte kamille, herik, ridderzuring en klaver. De toepassing dient bij voorkeur plaats te vinden in het voorjaar, of gedurende de rest van het groeiseizoen op opnieuw uitgelopen planten na een maaibeurt.

Productkenmerken:

 • Zowel in gazons en weilanden te gebruiken;
 • Werkt snel en effectief; 
 • Ook te gebruiken in pas ingezaaid grasland. 
   

Onkruidvrij gazon: hoe moet ik mijn gazon verzorgen? 

Om overdosering te voorkomen is het belangrijk om nooit meer product per vierkante meter te gebruiken dan aangegeven in de tabel. Zorg ervoor dat het product gelijkmatig over het gazon verdeeld wordt. Let op: de toepassingstabel gaat uit van een totale behandeling van het gazon en niet van een pleksgewijze toepassing. Meng de hoeveelheid Gazon Net Ultra (zie tabel op de verpakking) met 5 liter water voor 100 vierkante meter. hieronder staan een aantal extra tips:

 • De toepassingsperiode loopt vanaf half mei t/m september;
 • Voor een goed resultaat is het raadzaam om enkele dagen voor  en  na de toepassing het gazon niet te maaien; 
 • Niet toepassen tijdens de bloei van onkruiden, omdat deze door bijen kunnen worden bevlogen;
 • De te gebruiken hoeveelheid Gazon-Net Ultra onder gelijkmatig roeren bij het water voegen; 
 • Het middel dient gelijkmatig over de te behandelen oppervlakte te worden verdeeld, voorkom overdosering;
 • Toepassen in de namiddag of avond bij windstil weer. De spuitvloeistof kan dan niet overwaaien naar borders, heesters e.d.

Voor meer tips en persoonlijk advies ben je van harte welkom in ons tuincentrum in Almere. Plan direct jouw route of neem contact met ons op.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER