Pauls BLOG week 25

Pauls BLOG week 25

Pauls BLOG week 25.

Hoi, ik ben Paul, in deze blog neem ik jullie mee naar mijn eigen moestuin Wil je meer lezen over mijn moestuin? Neem dan eens een kijkje op www.heirloomzaden.nl

Een misvormde tomaat, het schijnt vaker voor te komen dat de eerste tomaten van vooral type vleestomaat misvormd is. Alhoewel de vorm dan raar is en er vaak kurkvorming op de vrucht voorkomt smaakt deze tomaat net zo lekker als alle andere; niet weg gooien dus, hij is niet verrot!

Ook komt neusrot soms voor. Dit heeft vooral te maken met water geven, teveel in dit geval. Als de tomaat vruchten draagt gaan we drastisch minderen met de frequentie van water geven . Dus minder vaak, soms wel eens tot maar een keer per maand(als ze in de volle grond staan). Maar dan geven we ze wel gelijk heel veel en liefst zo diep mogelijk, een ingegraven pet fles kan goed dienst doen in dit geval.

 

 

Wat een werk zeg...

Om alle tomatenplanten aan een touwtje omhoog te leiden. Wees niet zo dom als ik om er mee te wachten, maar doe het zodra je plantjes ong. 30 cm hoog zijn, anders vallen ze om en dan is het een heel gehannes om ze goed aan het touw te krijgen. Maar ...het is me gelukt oeff.....

Het touwtje leg je onderaan de stengel met een paar slagen vast, géén dikke knoop erin leggen, dat hoeft allemaal niet en als de stengel dikker groeit zou hij hierdoor groei achterstand kunnen oplopen. 

Je hebt het waarschijnlijk al door.. ik ben een tomaten liefhebber. Grote, kleine, gele, rode, groene en zwarte alle kleuren en maten zijn vertegenwoordigt in mijn tuin.

 

 

Maar er is meer in het leven dan een tomaat! Het is ook leuk om nu nog te zaaien en te planten, en ... het kan nog volop!!

Zaai nu sla, liefst verschillende soorten, zodat je over een paar weken al kan beschikken over kleurige salades op je bord. Zaai deze sla dan ook om de 3 weken. Niet het hele zakje in een keer hoor!! Maar elke 3 weken een kort rijtje. Zo gelijk in de volle grond, 

Hier een aantal voorbeelden van sla soorten, al deze zijn pluksla soorten maar er zijn natuurlijk ook krop vormende sla soorten zoals de kleine kropjes van Little Gem, dit is een leuk sla soortje om eens zelf te zaaien.

 

 

 

 

 

   
 

 

   

 

 

Maar ook koolsoorten kunnen nu volop gezaaid worden, neem eens een keer een paarse bloemkool in plaats van altijd die gewone. De smaak is iets verfijnder en het staat prachtig op je bord, ik heb hem zelf ook gezaaid en hij komt goed op, later meer en ook foto’s.

En wat denk je van een lekkere malse zomerspinazie? Het kan hoor, zaai ze maar gauw...

Zo!! Genoeg geblogt voor deze keer. Er is werk aan de winkel in de moestuin, want dat onkruid he, poehh..

Graag tot ziens in ons tuincentrum en tot blogs! Wil je meer te weten komen over mijn moestuin lees dan mijn blog op www.heirloomzaden.nl