Nieuws

Tuinieren in potten - deel 2

Geïnspireerd door het 43ste  (!) boek van tuindeskundige, fotografe en schrijfster Modeste Herwig, gewijd aan het tuinieren in potten, geven we je hierbij nog meer praktische tips over dit onderwerp. Van verhoogde bakken gevuld met groenten- en kruidenplanten, een miniborder op kleur tot verticaal tuinieren met kuipplanten op een trappetje en hanging baskets aan de pergola of bij de voordeur.

 

Lees meer...
Tuinieren in potten

Ideaal voor als je een kleine tuin, een balkon of dakterras hebt: tuinieren in potten. Maar ook als je een riante tuin hebt bieden potten, bakken en hangmanden allerlei voordelen. Je kunt ze onder andere makkelijk verplaatsen, er mooie combinaties mee maken en een plant van precies de juiste grondsoort voorzien.

Lees meer...
Gezien in de folder: Petunia in de gloria

Juwelen van de zomer

Petunia’s worden ook wel juwelen van de zomer genoemd. Met hun prachtige kleuren en geuren maken ze van de zomer een feestje! Kom nu snel naar ons tuincentrum en zoek de allermooiste uit, want OP=OP!

Lees meer...
Gezien in de folder: De witte tuin

Wit met Pit

Witte bloemen hebben als extra voordeel dat ze in de avond licht lijken te geven. De kleur wit weerkaatst namelijk al het licht. Zo kun je extra lang
genieten van een witte tuin!

Lees meer...
Gezien in de folder: Thee uit eigen tuin

Kopje thee?

Met deze theeplanten maak je van je eigen tuin een heerlijke theetuin. Van bladeren en bloemen maak je eenvoudig en snel een geurige thee. De lekkerste thee maak je zelf!

Lees meer...
Gezien in de folder: Lavendelmarkt

Viva Lavandula

Met onze selectie lavendel ben je verzekerd van een absolute aanwinst voor je tuin, dus opvullen maar die lege plekken in de tuin of lege potten op je balkon & terras!

Lees meer...
Gezien in de folder: Zonaanbidders

Geef kleur aan je tuin of terras met prachtige zonaanbidders

Meer dan vijf uur zon in je tuin of op je terras? Dan heb je een ‘zonnige tuin of terras’. Er zijn veel vaste planten die van warmte houden en goed tegen droogte kunnen. Met deze planten wordt jouw tuin een bloemenfeest! Waar niet alleen jij, maar ook vlinders en bijen heel blij van worden.

Lees meer...
Onkruid te lijf

Bomen en struiken lopen uit. Vaste planten schieten de grond uit, net als onkruid. Maar wat is eigenlijk onkruid? Sommige mensen vinden die spontane tuingasten mooi, veel ervan zijn belangrijk voor vlinders en bijen en er zijn ook enorm woekerende tuinplanten die je als onkruid zou kunnen (gaan) beschouwen. Heb je er echt genoeg van? Ga dan het onkruid te lijf met deze tips en trucs!

Onkruid voorkomen

  1. Controlee...
Lees meer...
Moederdag 2018

Op zondag 13 mei worden moeders weer in de bloemetjes gezet. Letterlijk meestal, met een mooie bos bloemen. Ook parfum wordt veel cadeau gedaan. Geef haar eens een geurende tuin- of kamerplant. Dan sla je twee vliegen in één klap! Maar je kunt ook denken aan een mooi vloerkleed voor op het terras of een speciale aardbeienpot. In ons tuincentrum slaag je gegarandeerd als je op zoek bent naar iets waar ze echt van opfleurt. Hierbij onze cadeautips voor Moederdag.

Lees meer...
Gezien in de folder: Samen harken en vorken

Als het werk in de tuin is gedaan, wordt het hoog tijd om heerlijk samen buiten te eten. Samen harken en vorken dus! Alles voor een heerlijke maaltijd die buiten is gekweekt en bereid. Enjoy!

Lees meer...
Gezien in de folder: Oase van rust

Water geeft je tuin een extra dimensie. Weinig ruimte? Geen probleem! Een teil, ton, schaal of kuip promoveer je binnen een uur tot mini-vijver, zodat je vandaag al op je terras of balkon aan het water kunt zitten.

Lees meer...
Gezien in de folder: Op hoge poten

Kamerplanten zijn hip en mogen gezien worden. Zet je plant in een stoere metalen bak of op een plantentafel en je hebt een groene eyecatcher in je interieur.

Lees meer...