Nieuws

Gezien in de folder: Op je paasbest

Pasen is de tijd voor gezellig tafelen met familie en vrienden. Kleed de tafel aan met wit en zachte pastellen, combineer dit met de warme tint van blank hout
en de paasbrunch is sowieso geslaagd! Vrolijk Pasen!

Lees meer...
Gezien in de folder: Zelf gekweekt bij de kweekschool

Eten uit eigen tuin is puur genieten. Maar welke stappen moet je volgen om te kweken, stekken, zaaien en oogsten uit eigen tuin? Bij ons tuincentrum kun je terecht voor alle vragen en artikelen rondom kweken. Een echte kweekschool dus!

Lees meer...
Gezien in de folder: alles voor de schaduwtuin

Een schaduwrijke tuin hoeft niet saai te zijn! Er zijn genoeg mooie bloeiendeschaduwplanten. Combineer bloeiende planten met bladplanten, zodat je het hele jaar door van een aantrekkelijke tuin kunt genieten!

Lees meer...
Gezien in de folder: Zo groen als gras

Ook groener gras als de buren? Volg dan deze stappen en gebruik de juiste producten en het juiste gereedschap.

Lees meer...
Gezien in de folder: lentetoppers

Nu speciaal voor jou geselecteerd: onze lentetoppers! Stuk voor stuk planten die de lente vieren met prachtige bloemen. Kortom deze planten verdienen een plek in jouw lentetuin!

Lees meer...
9x moestuinieren in maart

Rol je mouwen maar op, want het moestuinseizoen begint! Je kunt ook aan de slag met het lenteklaar maken van de tuin, door afgestorven plantdelen af te knippen en verse compost of tuinaarde in de borders aan te brengen. Maar in de moestuin of vierkante-meterbak kun je nu al heel veel zaaien en planten, zodat je straks volop kunt oogsten en kunt genieten van je eigen verse, lekkere, gezonde en goedkope groenten en kruiden.

Lees meer...
Groene weekendklusjes

Uiteraard hebben we lentekriebels: zin om lekker buiten te zijn en tuin en balkon weer fleurig en geurig te maken. En dan zijn er momenteel nog zó veel landelijke activiteiten op groengebied dat je het bijna niet bij kunt benen: de week van de nestkast, NL doet, de bijenwerkdag, de mini-moestuintjesactie van Albert Heijn, de lente beleven met de Vogelbescherming en Boomplantdag staat ook weer voor de deur. Geïnspireerd door deze campagnes hier een aantal tips om in je eigen tijd en tempo mee aan de slag te gaan.

Lees meer...
Van de Latijnse benaming van planten leer je een hoop!

De winter trekt helaas nog een laatste sprint voordat we straks eindelijk van de lente kunnen genieten en kunnen beginnen met zaaien, planten, wieden, snoeien en mesten. Zet in ieder geval wat bloeiende violen en kerstrozen op de tuin- of terrastafel en fleur het binnenshuis op met cyclamen, primula’s, bakjes narcissen, potjes hyacinten en vazen vol bloesemtakken en tulpen. Daarin heb je nu ruime keuze in ons tuincentrum. En doe aan de hand van onderstaande lijst alvast wat handige weetjes op voor komend tuinseizoen.​

Lees meer...
Gezien in de folder: rauw blauw!

De woontrend ‘Rauw Blauw’ is stoer met een ruw randje. Dankzij de toevoeging van aardetinten en kamerplanten wordt het geheel warmer.

Lees meer...
Gezien in de folder: machtig mooie magnolia!

De Magnolia is de onbetwistbare beauty in je voorjaarstuin. We hebben allerlei soorten voor je in ons assortiment: boomvorm, struikvorm, wintergroen, bladverliezend prachtig bloeiend in wit, roze, paars en zachtgeel.

Lees meer...
Gezien in de folder: zo groen als gras

Ook groener gras als de buren? Volg dan deze stappen en gebruik de juiste producten en het juiste gereedschap.

Lees meer...
Gezien in de folder: je tuin lentefris met hulpmiddelen

Het is nu tijd om je tuin lenteklaar te maken. Terras en paden schoonmaken. Bomen, hagen en struiken snoeien, bemesten en (ver)planten. Jij en je tuin in topconditie!

Lees meer...