Laatste kans om voorjaarsbollen te planten

Benut deze laatste kans om je tuin voor te bereiden op een kleurrijk voorjaar door nu voorjaarsbollen te planten. Het planten van deze bollen is een investering in de prachtige bloemenzee die je tuin zal transformeren. Hier zijn enkele handige tips om het meeste uit je voorjaarsbollen te halen en je tuin te laten stralen.

Tips voor het planten van voorjaarsbollen

  1. Kies de juiste plek: Selecteer een locatie in je tuin die voldoet aan de specifieke behoeften van de voorjaarsbollen. Zorg voor voldoende zonlicht, goede afwatering en ruimte voor groei.

  2. Plantdiepte: Houd rekening met de aanbevolen diepte bij het planten. Over het algemeen geldt dat grotere bollen dieper moeten worden geplant dan kleinere. Dit zorgt voor een gezonde ontwikkeling van de bloemen.

  3. Combinaties maken: Experimenteer met verschillende soorten voorjaarsbollen en combineer ze voor een gevarieerd kleurenpalet. Denk aan combinaties van tulpen, narcissen en krokussen.

  4. Bloeiende volgorde: Let op de bloeiperiodes van de verschillende bollen. Door bollen te kiezen met uiteenlopende bloeitijden, geniet je langer van een bloeiende tuin.

Voorjaarsbollen planten in de winter

Welke bollen nu planten?

Dit is je laatste kans voor het planten van een aantal populaire voorjaarsbollen. Denk aan:

  • elegante tulpen met hun diverse kleuren en vormen
  • vrolijke narcissen die een lentesfeer brengen
  • sierlijke krokussen die vroeg in het seizoen verschijnen
  • geurige hyacinten die een betoverend aroma toevoegen aan je tuin

Krokussen - voorjaarsbollen

Deze bollen hebben een koude periode nodig om hun bloeiperiode voor te bereiden. Door ze in het najaar te planten, geef je ze voldoende tijd om te acclimatiseren en zich voor te bereiden op een spectaculaire bloei wanneer de temperaturen in het voorjaar stijgen. Overweeg om verschillende soorten bollen te combineren om een boeiend en gevarieerd bloementapijt te creëren.

Wanneer niet planten?

Hoewel de herfst het ideale plantseizoen is voor voorjaarsbollen, kun je in de laatste maanden van het jaar nog prima bollen planten. Er geldt één grote mits: als de grond bevroren is door harde vorst, is het beter om het planten uit te stellen. Bevroren grond kan de ontwikkeling van de bollen verstoren en hun groeipotentieel verminderen. Wacht liever op dagen waarop de grond nog bewerkbaar is, maar niet te nat. Een goed moment om te planten is wanneer de aarde nog warm is van de zomer, maar de ergste hitte voorbij is. Mocht het weerbericht aangeven dat het voorlopig blijft vriezen, kun je misschien beter voor voorjaarsbollen op pot kiezen als de lente aanbreekt. Ons tuincentrum heeft een zeer uitgebreide keuze voor je!

Voorjaarsbollen op pot - narcissen

Maak plannen voor volgend jaar

Het plannen van je voorjaarstuin begint met creativiteit en visie. Bedenk welke bloemencombinaties je wilt zien bloeien en welke kleurenschema's het beste passen bij de esthetiek van je tuin. Maak aantekeningen over de hoogte van de planten, bloeiperiodes en kleurpaletten. Schets ideeën voor bloembedden en containerarrangementen. Door nu al plannen te maken, ben je goed voorbereid wanneer het plantseizoen aanbreekt. Ook wanneer je een hovenier wilt inschakelen voor je tuinklussen, is het slim om in de koude maanden een afspraak te plannen. In het voorjaar heeft iedereen de lente weer in z'n bol en zitten ze vaak vol. Geen hovenier nodig, maar wel advies? Vraag onze medewerkers in ons tuincentrum in Almere om advies. 

Koop voorjaarsbollen in Almere

Breng je tuin tot leven met het laatste aanbod aan voorjaarsbollen, verkrijgbaar in ons tuincentrum in Almere. Dit is de laatste kans om je tuin of bloempotten te vullen met een kleurrijk voorjaarsarrangement. Het planten van voorjaarsbollen is niet alleen een investering in je tuin, maar ook in het welzijn van de lente. Niet alleen jijzelf, maar ook de bijen en vlinders genieten van kleurrijke voorjaarsbloeiers. Grijp deze laatste kans om je buitenruimte te verfraaien en jezelf te trakteren op de prachtige bloemen die het komende seizoen zullen opbloeien. Happy gardening!

Tags:
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER