Start van het nieuwe buitenseizoen

Start van het nieuwe buitenseizoen

Het is weer tijd voor een frisse start van het nieuwe buitenseizoen. Zodra de temperatuur buiten weer stijgt, wil je maar één ding: naar buiten! Lekker aan de slag met planten en bloemen of gewoon heerlijk luieren in een ligstoel of wat lezen op een loungebank. Luister naar de fluitende vogels, omringd door de ontluikende tulpen, andere bloembollen en het frisse groen.  

Alle reden om je terras en balkon nu klaar te maken voor de lente en zomer. Met trendy accessoires, comfortabele en praktische meubels, fleurige potplanten en een buitenhaard of barbecue wordt het maandenlang genieten geblazen op je (dak)terras of balkon. Ons tuincentrum in Almere geeft je graag inspiratie en ideeën die passen bij de nieuwste trends en mogelijkheden.

Ga voor groen en duurzaam

Dat groen ontspant en goed doet, is wel duidelijk geworden tijdens de coronapandemie. Probeer je balkon of terras zo fleurig mogelijk te maken met bloeiende planten, maar ook bladplanten en ruisende siergrassen of bamboe in potten, bakken en kuipen. Veel nieuwe tuinmeubels hebben een groen tintje, waaronder subtiel saliegroen of mosgroen. Laat die kleuren ook terugkomen in je tuinkussens, tafelkleden, parasol of schaduwdoek. Zo maak je van alles een mooi geheel.

Duurzame, houten en rotan meubels of meubels en accessoires van gerecyclede materialen zijn inmiddels ook niet meer weg te denken. Daarbij horen ook materialen met een lange levensduur, zoals tuinmeubels met een aluminium onderstel, buitenverlichting op zonne-energie of met led-lampen en aluminium parasols met een teakhout-look.

Werelds sfeertje op eigen terras en balkon

Hoe creëer je maandenlang een vakantiegevoel in eigen tuin, op het dakterras of balkon?

  • Zorg ervoor dat je je in een exotisch oord waant met oosterse of mediterrane accenten of materialen, meubelen, accessoires en planten die de sfeer van zee en strand oproepen.

  • Gebruik uitklapbare houten ligstoelen met een gestreepte bekleding, een blauw-wit gestreepte parasol, een waterelement in een bak met kiezels, een tuinposter met strandfoto, een ornament in de vorm van een boei of meeuw en siergrassen in grijze potten of bakken.

  • Voor oosterse of mediterrane elementen kunnen grafische of kleurige vloerkleden, parasols met franjes of in pagodevorm en potten met grote bladplanten en bamboe of juist met lavendel en olijfboompjes zorgen.

  • Helemaal nieuw en erg Japans zijn bamboe kamerschermen voor buiten.

  • En als het even kan: hang een hangmat op!

Knus kokkerellen en samenzijn

Een overkapping boven het (dak)terras zorgt ervoor dat je nog vaker en langer buiten kunt zijn, ook als het miezert. Kies voor een grote eettafel met volop stoelen rondom, een vuurschaal of vuurkorf, een buitenoven of barbecue en ach, waarom niet een hele bar-set? Richt de extra buitenkamer gezellig in met sfeervolle lichtjes of lantaarns, zachte plaids en kussens en een buitenkleed. Dat laatste kan natuurlijk ook makkelijk op je balkon. Bloeiende planten en/of kruiden in hangmanden en langs de balkonreling en klimplanten in pot tegen de gevel of houten schutting of bamboe- of lattenscherm fleuren de boel verder op. Heb je maar een klein balkon? Er zijn tegenwoordig ook inklaptafeltjes die je aan de balkonreling kunt hangen. En buitenpotten met geïntegreerde verlichting.

Kom voor de nieuwste ontwerpen en producten en volop inspiratie snel kijken in ons tuincentrum in Almere. Nu heb je nog heel veel keuze. Alvast een heel fijn buitenseizoen gewenst!

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER