Een kerstdorp in 5 stappen!

Een kerstdorp in 5 stappen!

In ons tuincentrum in Almere vind je vanaf aankomend weekend ons kerstdorp. Wil je nu zelf ook zo'n kerstdorp opbouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hier is een eenvoudig stappenplan voor jouw eigen kerstdorp:

 

Stap 1: Een goed begin is het halve werk!

Voordat je begint met bouwen, is het handig om eerst jouw kerstdorp uit te plannen. Waar wil je je kerstdorp, wordt het een uitgebreid kerstdorp of een eenvoudige kerstdorp, of heb je een bepaald thema in gedachte? Het is handig om dit alles voor ogen te hebben voor je begint. Teken desnoods je idee uit op papier, en kijk wat je al in huis hebt en welke onderdelen er nog ontbreken in jouw kerstdorp. Ook is het handig om alle onderdelen van je kerstdorp te testen voordat je ze op hun plaats zet. Werkt bijvoorbeeld alle verlichting nog? Op onze Lemax afdeling vind je alles wat je maar nodig kan hebben, inclusief de nieuwste collectie kersthuisjes en -accessoires.

Stap 2: Kies een ondergrond.

Waarop bouw jij je kerstdorp? Voor jouw kerstdorp heb je natuurlijk een goede ondergrond nodig. Hiervoor kun je een tafel of plank zelf aankleden met mos, kurk, schors, en andere materialen te vinden in ons tuincentrum in Almere. Ook hebben wij ondergronden die kant en klaar zijn. Zodra je de ondergrond af hebt voor je kerstdorp, kun je door naar stap 3.

Stap 3: Globale indeling.

Nu de fundering van je kerstdorp staat, is het tijd voor een globale indeling van je kerstdorp. Zet de grote gebouwen op hun plaats en laat eventuele snoeren lopen hoe jij ze in gedachte had. Deze snoeren kun je ook eenvoudig weg werken met een stuk schors of kurk. Zodra je tevreden bent met de lay-out van jouw kerstdorp, en de snoeren weggewerkt zijn, wordt het tijd voor misschien wel de leukste stap.

Stap 4: Tijd om te decoreren!

Nu is het tijd om jouw kerstdorp leven in te blazen! Geef de 'inwoners' van jouw kerstdorp een mooi plekje. Voeg ook details, zoals brievenbussen, lantaarnpalen, picknicktafels en meer toe om jouw kerstdorp helemaal af te maken. Wat ook niet vergeten mag worden, is het toevoegen van groen. Je hebt in jouw kerstdorp nooit genoeg dennenbomen. Gelukkig hebben we hier in ons tuincentrum in Almere een ruim assortiment aan boompjes. Zodra alle kleine decoraties staan, kun je op een aantal plekken nog nepsneeuw toevoegen. Daarmee is jouw kerstdorp helemaal af!

Stap 5: En toen was er licht!

Nu dat jouw kerstdorp helemaal is ingericht, is het tijd om de stekkers in het stopcontact te steken. Het licht eraan welke kersthuisje en decoraties je hebt gebruikt, maar zodra je het stroom aanzet, kan er in jouw kerstdorp van alles gaan bewegen, licht geven, en soms kan er zelfs muziek klinken! Daarna is er nog maar een ding dat je hoeft te doen, en dat is genieten van jouw kerstdorp! 

 

Kom je er toch nog niet uit, of ben je op zoek naar inspiratie? Neem dan een kijkje bij ons tuincentrum in Almere voor de beste tips, tricks, en inspiratie. Onze collega's helpen je graag!

 

 

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER