Olijfboom Almere

Olijfboom Almere

Kenmerken olijfboom

De olijfboom is een boom die traag groeit en wordt in de maanden mei en juni voorzien van onopvallende bloemen die witgeel gekleurd zijn. Het is belangrijk dat een olijfboom op een plek in de tuin staat met veel zon, aangezien het een echte zonaanbidder is. Olijfbomen vinden droogte geen enkel probleem en staat het liefst op een kalkrijke bodem. De olijfboom is niet compleet winterhard; deze boom kan temperaturen tot -8°C verdragen. Eén van de voordelen en unieke eigenschappen van de olijfboom is dat de bladeren gedurende het hele jaar groen blijven!

Olijfboom verzorging

De verzorging van de olijfboom is vrij simpel. De olijfboom hoeft amper gesnoeid te worden; deze boom groeit namelijk hartstikke traag. Wel kan het voorkomen dat de olijfboom zelf wat bladeren laat vallen, maar dat is volkomen normaal. Om jouw olijfboom zo gezond mogelijk te houden, is het van belang dat de olijfboom in jouw tuin in Almere op een zonnige plek staat.

Gaan de bladeren van jouw olijfboom krullen? Dat betekent dat de potgrond te nat is. In de winter is het handig om de olijfboom binnen neer te zetten, maar na de laatste kans op vorst kan de olijfboom weer buiten neergezet worden.

Olijfboom kopen bij Almere - Almeerplant
 

Olijfboom stekken

Nog een leuk voordeel van de olijfboom is dat deze gemakkelijk gestekt kan worden. Als je het volgende stappenplan volgt, heb je binnenkort twee olijfbomen:

  • Knip scheuten van ongeveer 20 centimeter lang van eenjarige twijgen.
  • Zet deze scheuten diep in de stekgrond; alleen de bovenste bladknop mag nog uitsteken boven de grond.
  • Zet de scheuten op een warme plek met veel licht. Zorg ervoor dat de scheuten vochtig blijven.
  • Na een paar weken zullen de eerste wortels zich hebben ontwikkeld en is jouw stek klaar om opgepot te worden.

Olijfboom in Almere kopen

Tuincentrum Alméérplant is een tuincentrum met veel variatie in tuinplanten. Zo vind je in ons assortiment natuurlijk ook de olijfboom! Ben je dus op zoek naar een olijfboom in Almere? Koop deze bij Alméérplant! In ons assortiment vind je olijfbomen in verschillende maten. Voor meer informatie over ons assortiment olijfbomen ben je van harte welkom in ons tuincentrum. Onze medewerkers vertellen je graag meer over de mogelijkheden met olijfbomen in de tuin en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Ook kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Hopelijk tot ziens bij Alméérplant!

Kom gezellig langs 

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER