Hoe verzorg ik mijn huisdier? Dierenwinkel in Almere geeft tips!

Hoe verzorg ik mijn huisdier? Dierenwinkel in Almere geeft tips!

Dieren verschillen in hun behoeften helemaal niet zoveel van mensen. Net als mensen hebben honden, katten en konijnen goede voeding en verzorging, maar ook aandacht en liefde nodig om te overleven. In onze dierenwinkel in Almere staat het geluk en welzijn van jouw huisdier centraal. Aangezien ieder dier verschillend is, verdient elk dier, of het nu gaat om vogels, hamsters of paarden, een andere aanpak. Ben je van plan een huisdier aan te schaffen of wil je graag meer weten over de juiste verzorging van jouw viervoeter (of tweevoeter)? Wij zetten een aantal dieren en hun benodigdheden voor je op een rij.

Honden, trouwe viervoeters: riemen en manden

Honden staan bekend om hun levenslustige, aanhankelijke karakter. Een gezonde hond heeft veel energie en bouwt graag een band met je op. Om deze opgewekte persoonlijkheid goed uit de verf te laten komen, is het van belang je hond de juiste voeding te geven, regelmatig uit te laten en zijn vacht goed te verzorgen. Als dierenwinkel in Almere raden we je aan om bij de verzorging van je viervoeter op de volgende pijlers te letten: 

  • Uitlaten: een hond moet zijn energie kwijt kunnen en moet daarom een paar keer per dag worden uitgelaten. Zorg daarom voor een stevige riem met antisliplaag en een goede halsband;

  • Hygiëne: hoewel het voor veel honden niet het favoriete onderdeel is, is het noodzakelijk om je hond af en toe een wasbeurt te geven. Borstel de vacht van je hond eerst goed, zodat de ergste klitten weg zijn. Gebruik tijdens het wassen speciale hondenshampoo;

  • Voeding: ontdek samen met je hond welk voer het beste geschikt is voor jouw viervoeter. In onze dierenwinkel vind je zowel simpele brokken als hondenvoer van natuurlijke ingrediënten;

  • Rust en ontspanning: een hond houdt van regelmaat en heeft naast beweging ook ontspanning nodig. Koop daarom een mand die groot genoeg is voor je viervoeter om in te kunnen slapen. 

Katten, eigenwijze kopjesgevers: krabpalen en kattenluikjes

Katten hechten zich, anders dan honden, niet aan mensen, maar aan plekken. Ze maken jouw huis daarom graag tot hun eigen domein waar ze genoeg speeltjes en leefruimte tot hun beschikking hebben, maar waar ze ook naar binnen en buiten kunnen gaan wanneer ze willen. Typerend voor katten is hun behoefte om te krabben. Waarom doen ze dat eigenlijk? Allereerst is het voor je viervoeter de ultieme manier om te ontspannen. De rek- en strekoefeningen houden hem fit en zijn ook nog eens ideaal voor het schoonmaken van de nagels. Daarnaast markeert de kat met het krabben zijn territorium. Een krabpaal is daarom een essentieel onderdeel van ieder huishouden met een kat. Ook andere kattenspeeltjes, zoals een speelmuis of hengel, stelt je kat zeer op prijs. Om jouw kat voldoende beweegvrijheid te geven, doe je er goed aan een kattenluikje te installeren. Zorg er bovendien voor dat je huisdier na een dag jagen en spelen ook een fijne mand heeft om in uit te rusten.

Katten artikelen

Paarden, harde werkers: halsters en borstels

Paarden zijn edele dieren die hard werk leveren, bijvoorbeeld als rij- of trekdieren. Daarom verdienen deze dieren niet alleen veel liefde, maar ook de juiste verzorging. Besteed allereerst aandacht aan de leefomgeving van jouw paard. Maak de stal regelmatig schoon en controleer op deze momenten ook gelijk of de water- en voederbak nog schoon en gevuld zijn. Zorg er ook voor dat je een stuk weiland ter beschikking hebt waar je paard op kan grazen. Ten tweede is de persoonlijke verzorging van jouw rijdier van belang. Denk hierbij aan de vacht en de hoeven, maar vergeet ook zeker het gebit niet. Begin met het uitkrabben van de hoeven. Gebruik daarna een rubberen rosborstel om grof vuil uit de vacht te verwijderen en een zachte borstel om het overige vuil weg te poetsen. Daarnaast moet jouw paard ieder jaar een keer naar de dierenarts of paardentandarts voor een onderhoudsbeurt; hij of zij vijlt scherpe randen weg en verwijdert melktanden, zodat je paard weer met een gezond gebit naar huis gaat. 

Paarden benodigdheden Almere

Konijnen en knaagdieren, echte gezelligheidsdieren: hokken en huisjes

Ook bij de verzorging van konijnen en knaagdieren komt heel wat kijken. Het is van groot belang om een hok te creëren waarin jouw konijn of cavia zich thuis voelt. Dit doe je niet alleen door een ruim genoeg hok aan te schaffen, maar ook door op de inrichting te letten. Allereerst zorg je voor een goede bodembedekking, bestaande uit bijvoorbeeld hennepstrooisel of beukenhoutsnippers. Daarna besteed je aandacht aan de eerste levensbehoefte van jouw knaagdier: eten en drinken! Daarvoor zijn een voederbak en drinkfles natuurlijk onmisbaar. In onze dierenwinkel in Almere vind je ook tal van andere accessoires die in het hok van jouw huisdier niet mogen ontbreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huisje waar jouw hamster of cavia zich in terug kan trekken? Ook een toilet is geen overbodige luxe als je liever niet hebt dat de keutels door het hele hok verspreid liggen. Denk ook aan voldoende speeltjes, zodat jouw konijn of muis zich altijd weet te vermaken: een speeltoren en rieten bal doen het altijd goed. 

Knaagdieren benodigdheden Almere

Vogels, vrolijke flierefluiters: voederbakjes en speeltjes

Ben je van plan om vogels als huisdier te nemen? Verdiep je dan van tevoren goed in de behoeften van jouw vogel. De benodigde verzorging verschilt namelijk sterk per vogelsoort: waar een prachtvinkje het beste gedijt in een zo groot mogelijke volière, vinden kanaries het geen probleem om in de huiskamer te wonen. Toch komen de wensen van vogels in sommige gevallen ook overeen: zowel prachtvinkjes als papegaaien hebben goede voeding en voldoende drinken nodig. Daarnaast houden veel vogels van speeltjes, waar ze uren zoet mee kunnen zijn. Houd je zelf geen vogels, maar wil je wel graag iets doen voor tuinvogels? Koop dan een voederbakje en vul deze met echte vogellekkernijen, zoals zonnebloempitten en meelwormen, of hang een vetbol op. Denk ook aan de kippen en eenden die in jouw tuin rondscharrelen. Waar kippen ook erg van meelwormen en andere insecten houden, eten eenden graag gemengd graan.  

Kippen en eenden benodigdheden

Vind alle benodigdheden voor jouw huisdier in dierenwinkel Almere!

Veel huisdieren zijn voor hun verzorging compleet van jou afhankelijk. Investeer daarom in kwalitatieve verzorgingsproducten en raadpleeg een dierenarts wanneer je dier rare symptomen begint te vertonen. Neem eens een kijkje in onze webshop of bezoek onze dierenwinkel in Almere, gevestigd in tuincentrum Alméér Plant, waar je alles vindt om jouw twee- of viervoeter gelukkig te maken. Heb je vragen over de beste verzorging van jouw paard, kat, hond of konijn? Schiet gerust een van onze medewerkers aan, ze staan je graag te woord! 

Bekijk alle dierenbenodigdheden

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER