Valentijn; vriendschap, liefde en erotiek

Valentijnsdag staat weer voor de deur. De dag van de geheime liefde, met het hart als onmiskenbaar symbool. Overal om je heen zie je producten met harten, maar wist je dat ook de natuur vol zit met de mooiste symbolen en namen van vriendschap, liefde en een vleugje erotiek? De mooiste, liefste en leukste (soms met een knipoog) hebben we voor je op een rijtje gezet.

 

GELUKSKLAVER

Het ultieme symbool voor geluk is nog altijd het klavertje vier. Mooi om cadeau te geven, maar lastig om te vinden in de natuur. Kies daarom voor de Trifolium ochroleucum, een klavertje vier dat ook nog eens rijkelijk bloeit. En heb je een Ierse geliefde? Dan is de Shamrock een absolute must! Het is immers het Ierse nationale symbool.

 

 

SLAAPKAMERGELUK

Soleirolia is een perfecte plant voor de slaapkamer. Het groeit graag in de schaduw, heeft aan een beetje water voldoende en is ook nog eens luchtzuiverend. Ook in de tuin groeit slaapkamergeluk goed. Zet het bijvoorbeeld eens tussen de klinkers om de voegen mooi op te vullen.

 

 

BRUIDSBLOEM

De plantenwereld kent maar liefst twee bruidsbloemen; kamerplant Stephanotis floribunda en de heester Deutzia. Beide prachtige bloeiers die vaak gebruikt worden in bruidsboeketten. Stephanotis voor een bruiloft in de winter en Deutzia juist in juni.

 

 

ANTHURIUM

De Anthurium staat, eigenlijk niet heel verrassend, symbool voor exotische schoonheid met zijn hart-vormige bloemen. De perfecte lippenstift die jou ondanks een saaie outfit transformeert tot een va-va-voom-verschijning. Daarmee kun je de Anthurium het beste vergelijken. Deze plant brengt kleur, glans en durf in jouw blikveld.

 

 

CYMBIDIUM

Cymbidium hoort bij de orchideeënfamilie. Het is bepaald geen kasplantje, hij is gewend om te overleven op de zuidhellingen van het Himalayagebergte. Zelfs op die rotsachtige, voedselarme bodem, in koude nachten en bij fel licht is hij in staat zijn mysterieuze, elegante bloemen te laten bloeien. Elke bloem heeft een holle, boogvormige lip die op een bootje lijkt. ‘Kymbos’ is Grieks voor bootje, daar komt de naam Cymbidium vandaan. De plant staat bekend als de 'koning van de orchideeën', met dank aan wijsgeer Confusius die hem zo omschreef. Traditioneel is Cymbidium een speciaal geschenk voor vrienden, de bloem staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap.

 

 

VROUWENTONG

De stekelige punt van het blad staat voor de scherpe vrouwentong. Heb je er net een ingepakt voor je geliefde, zeg er dan vooral bij dat je er niets negatiefs mee bedoelt. Wij vragen ons alleen af.. hoe verschilt een vrouwentong van een mannentong?

 

 

PENISKOKER

Van de volksnamen van sommige planten kun je behoorlijk rode oortjes krijgen... penisplant, vrouwentong of condoomplant. Oei.. durf je ze te vragen in het tuincentrum? De peniskoker (Nepenthes) is verkrijgbaar in ons tuincentrum.

 

 

TEPELCACTUS

Waar het hart vol van is... Het is niet vreemd dat zoveel planten een naam hebben die erotisch kan worden geïnterpreteerd. Omdat de Latijnse namen vaak lang en ingewikkeld zijn, geven we ze graag een bijnaam. Het liefst eentje die precies omschrijft waar de plant op lijkt. En hoe leuk is het dan om een plant te vernoemen naar een ledemaat of gebruiksvoorwerp met een knipoog.

 

 

VINGERPLANT

Durf jij deze plant te vragen in het tuincentrum zonder rooie oortjes te krijgen? Een plek in de zon of een plek in de schaduw, de prachtige groene bladplant Fatsia japonica doet er niet moeilijk over. Het is daarmee een ideale plant voor de woonkamer.

 

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER