Zelf een kerstdorp maken: handige tips

Een kerstdorp maken is niet alleen een superleuke bezigheid, maar geeft je huis ook nog eens een winterse uitstraling waarmee je Kerst op een uitstekende manier tegemoet gaat. Met de Lemax kersthuisjes en figuren waan je je in een waar winterwonderland. Maar hoe ga je te werk en waar begin je? Met onze tips bouw jij een miniatuurdorp waar je trots op kunt zijn.

Lemax kersthuisjes koop je bij Tuincentrum Almeerplant
Doe inspiratie op tijdens de kerstshow in Almere

Voordat je aan de slag kunt met het maken van jouw kerstdorp, is het belangrijk om je te bedenken wat voor miniatuurdorp je wilt bouwen. Doe inspiratie op door onze kerstmarkt in Almere te bezoeken. Hier vind je een uitgebreide verzameling Lemax huisjes en personages. Krijg een indruk van de verschillende mogelijkheden. Kijk niet alleen naar de huisjes, maar ook naar de figuren en decors. Misschien doe je nog leuke ideeën op voor je eigen Lemax kerstdorp.

Lemax huisjes voor in jouw thema kerstdorp

Wat is een kerstdorp zonder huisjes? Kies uit verschillende thema’s, maar wees ook niet bang om thema’s met elkaar te combineren of een eigen thema te creëren. Een aantal ideeën op een rij:

  • een Victoriaans kerstdorp met karakteristieke kerken en cottages;
  • een vredige kustplaats met vuurtorens en gezellige strandhuisjes;
  • een wintersportdorp met Lemax kabelbanen en skischolen;
  • een suikerzoet miniatuurdorp waar alle huizen van snoepgoed zijn.

De Lemax kersthuisjes variëren van simpele façades tot lichtgevende en bewegende huizen. Wissel de verschillende soorten huisjes af om een gezellig en vol dorp te creëren waarin iedereen zich thuis voelt.

Voeg details toe met behulp van Lemax accessoires

Een kerstdorp bouwen houdt uiteraard niet op bij het kopen van Lemax huisjes. Om je dorp echt tot leven te laten komen, zijn Lemax bomen en natuuraccessoires onmisbaar. Voeg een groepje dennenbomen toe om de omgeving bosrijk te maken. En vergeet de kerstboom niet! Kies voor een lichtgevende kerstboom versierd met kerstballen en piek om het kerstgevoel helemaal compleet te maken. Ook Lemax personages zijn natuurlijk niet weg te denken uit je kerstdorp. Of het nu een echtpaar is dat samen kerstinkopen doet of een man die aan het sneeuwscheppen is: ieder figuur is uniek en is afgewerkt met mooie en grappige details.Lemax kerstdorp bouwen | Tuincentrum Almeerplant

Laat jouw kerstdorp opvallen met de verlichting van Lemax

De laatste stap in het bouwen van een kerstdorp is de afwerking van het geheel. Lemax heeft accessoires en verlichting en adapters in het assortiment waar je je jouw kerstdorp mee in de spotlight zet. Daarnaast kan je ook denken aan andere manieren om je dorp op te laten vallen. Creëer een winters gevoel door nepsneeuw over de huisjes te strooien en maak een mooi decor van karton of hout. Om je dorp nog echter te laten lijken, is het een goed idee om met natuurlijke materialen te werken. Maak bijvoorbeeld een mooi paadje van kiezelsteentjes of verzamel wat mos om een bospad aan te leggen.

Maak je eigen unieke kerstdorp in Almere

Een mooi miniatuurdorp bouwen kost misschien wat tijd, maar dan heb je ook iets waar je ieder jaar weer plezier van hebt. Bovendien is het een hobby waar je je hart aan kunt ophalen: ieder jaar breidt Lemax zijn collectie uit, zodat je weer verder kunt met bouwen. Bezoek onze kerstshow in Almere en koop de leukste items voor jouw kerstdorp. We verwelkomen je graag in ons tuincentrum!

Bekijk de Lemax collectie

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER