Meeldauw (valse)

Meeldauw (valse)

Valse meeldauw is een schimmel die lijkt op de echte meeldauw. Maar het grote verschil is de plaats van aantasting. Valse meeldauw bevindt zich aan de onderzijde van het blad. De verkleuring kan wel aan de bovenzijde van het blad zichtbaar zijn, maar de pluizige schimmelgroei bevindt zich aan de onderzijde. Jonge planten en bloemen die in een vochtige omgeving staan worden vaak aangetast door valse meeldauw. Door de valse meeldauw kunnen bladeren afsterven en de schimmelgroei kan zich verder ontwikkelen, met alle gevolgen van dien. Het is raadzaam om de aangetaste delen direct te verwijderen en in de afvalcontainer te deponeren.


ECOstyle Vital kan preventief worden ingezet voor de verhoging van de weerstand van de planten. Dit versterkingsmiddel maakt de planten minder vatbaar voor schimmels en ziekten.

ECOstyle Vital is een versterkingsmiddel ter verhoging van de weerstand van de plant. Vital zorgt onder meer voor verharding van de buitenste plantencellen, waardoor schimmelsporen minder snel kunnen binnendringen. Het is belangrijk om vroeg in het groeiseizoen te starten met Vital, want de behandeling is preventief bedoeld. Een regelmatig herhaling van behandeling geeft het beste resultaat.
 
Vital is een natuurlijke plantversterker en verhoogt de weerstand tegen schimmelziekten zoals; meeldauw, sterroetdauw, roest en phytophthora. Met name bij schimmelgevoelige planten zoals; rozen, druiven en aardbeien. Het kan toegepast worden op kamerplanten, groenten, fruit- en siergewassen, zowel binnen als buiten. Vital wordt als preventief middel toegepast van april tot en met augustus.
 
Deze gebruiksklare oplossing goed schudden voor gebruik. De sproeikop op een afstand van ca. 40 cm van de plant houden. Alle delen van de plant, ook de onderzijde van de bladeren, tot druipens toe bespuiten. Algemeen wordt er vanaf april elke 2 weken met Vital gespoten. Vital is onbeperkt houdbaar, mits vorstvrij bewaard.
 
ECOstyle tips:
- Bij warm, vochtig weer elke week toepassen.
- Bemesten met de 100% natuurlijke meststoffen van ECOstyle geeft de plant extra weerstand. - Sterke planten zijn beter bestand tegen ziekten en plagen. 
 
Voordelen 100% natuurlijke producten als ECOstyle Vital: 
- Preventieve behandeling voor gezonde, sterke planten.
- Milieuvriendelijk.
- Veilig voor kinderen, huisdieren en de bodem.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER