Meeldauw (echte)

Meeldauw (echte)

Witte, meelachtig vlekken op de bladeren, later bruin wordend, daarin soms zwarte stipjes (vruchtlichamen).  Aangetaste plantdelen zijn bedekt met wit, poederachtig schimmelpluis. Dit is er makkelijk af te vegen. Pas als het witte schimmelpluis langer aanwezig is zal er bruinverkleuring onder het schimmelpluis optreden.


ECOstyle Vital kan preventief worden ingezet voor de verhoging van de weerstand van de planten. Dit versterkingsmiddel maakt de planten minder vatbaar voor schimmels en ziekten.

ECOstyle Vital is een versterkingsmiddel ter verhoging van de weerstand van de plant. Vital zorgt onder meer voor verharding van de buitenste plantencellen, waardoor schimmelsporen minder snel kunnen binnendringen. Het is belangrijk om vroeg in het groeiseizoen te starten met Vital, want de behandeling is preventief bedoeld. Een regelmatig herhaling van behandeling geeft het beste resultaat.
 
Vital is een natuurlijke plantversterker en verhoogt de weerstand tegen schimmelziekten zoals; meeldauw, sterroetdauw, roest en phytophthora. Met name bij schimmelgevoelige planten zoals; rozen, druiven en aardbeien. Het kan toegepast worden op kamerplanten, groenten, fruit- en siergewassen, zowel binnen als buiten. Vital wordt als preventief middel toegepast van april tot en met augustus.
 
Deze gebruiksklare oplossing goed schudden voor gebruik. De sproeikop op een afstand van ca. 40 cm van de plant houden. Alle delen van de plant, ook de onderzijde van de bladeren, tot druipens toe bespuiten. Algemeen wordt er vanaf april elke 2 weken met Vital gespoten. Vital is onbeperkt houdbaar, mits vorstvrij bewaard.
 
ECOstyle tips:
- Bij warm, vochtig weer elke week toepassen.
- Bemesten met de 100% natuurlijke meststoffen van ECOstyle geeft de plant extra weerstand. - Sterke planten zijn beter bestand tegen ziekten en plagen. 
 
Voordelen 100% natuurlijke producten als ECOstyle Vital: 
- Preventieve behandeling voor gezonde, sterke planten.
- Milieuvriendelijk.
- Veilig voor kinderen, huisdieren en de bodem.


BAYER Rosacur is werkzaam tegen sterroetdauw, meeldauw en roest op sierplanten in de tuin- en kamerplanten 

Productkenmerken
- Stopt schimmels
- Met nawerking
- Ideaal voor rozen

Zodra aantasting zichtbaar is, dient een behandeling uitgevoerd te worden. De behandeling dient 2 of 3 maal herhaald te worden met een interval van 7-14 dagen. Als er een hoge ziektedruk is en de planten snel groeien is een herhaling om de 7 dagen nodig. 14 dagen kan aangehouden worden als de ziektedruk laag is of de planten niet snel groeien. Indien meer dan 3 behandelingen nodig zijn, dient dit te gebeuren met een middel met een ander werkingsmechanisme. Het middel is schadelijk voor in het water levende organismen.
Tip! De beste resultaten worden verkregen wanneer er gespoten wordt bij windstil weer.


BAYER Twist plus is een kant-en-klaar middel en bestaat uit twee verschillende actieve stoffen. De eerste actieve stof pakt de schimmels aan tot in de plant. De tweede zorgt voor een beschermlaag op het blad. Twist plus spray rozen heeft een uitstekende werking tegen meeldauw, sterroetdauw, roest en bladvlekkenziekte. Twist plus spray rozen is zeer geschikt voor rozen maar kan ook prima worden toegepast op andere sierplanten in de tuin.

Productkenmerken
- Voor schimmelvrije rozen
- Ook effectief tegen bladvlekkenziekte en roest

Ter bestrijding van meeldauw (‘t wit), sterroetdauw en roest. Zodra aantasting zichtbaar is, een behandeling uitvoeren. De behandeling indien nodig om de 10-21 dagen herhalen. Dosering: Beide kanten van het blad bespuiten tot er een dun laagje op het blad zichtbaar is. Voorkom dat de spuitvloeistof van het blad afdruipt.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER