Roest op planten bestrijden

Roest op planten bestrijden

In het voorjaar ontstaan er menierode sporenhoopjes aan de onderzijde van de bladeren, op de bladstelen en scheuten. Aangetast blad wordt geel en valt af, aangetaste scheuten groeien krom en breken makkelijk af. De schimmel overwintert op afgevallen blad en ook op de scheut. Een hardnekkige schimmel om van af te komen dus. 

Weerstand van planten verhogen

ECOstyle Vital  is een versterkingsmiddel ter verhoging van de weerstand van de plant. Vital zorgt onder meer voor verharding van de buitenste plantencellen, waardoor schimmelsporen minder snel kunnen binnendringen. Het is belangrijk om vroeg in het groeiseizoen te starten met Vital, want de behandeling is preventief bedoeld. Een regelmatig herhaling van behandeling geeft het beste resultaat. Vital is een natuurlijke plantversterker en verhoogt de weerstand tegen schimmelziekten zoals:

 • Meeldauw;
 • Sterroetdauw;
 • Roest; 
 • En phytophthora.

Natuurlijk plantversterker

Met name bij schimmelgevoelige planten zoals rozen, druiven en aardbeien is het een goed idee op Vital preventief te gebruiken. Het kan toegepast worden op kamerplanten, groenten, fruit- en siergewassen, zowel binnen als buiten. Vital wordt als preventief middel toegepast van april tot en met augustus. Deze gebruiksklare oplossing goed schudden voor gebruik. De sproeikop op een afstand van ongeveer 40 cm van de plant houden. Alle delen van de plant, ook de onderzijde van de bladeren, tot druipens toe bespuiten. Algemeen wordt er vanaf april elke twee weken met Vital gespoten. Vital is onbeperkt houdbaar, mits vorstvrij bewaard.
 
ECOstyle tips:

 • Bij warm, vochtig weer elke week toepassen;
 • Bemesten met de 100% natuurlijke meststoffen van ECOstyle geeft de plant extra weerstand;
 • Sterke planten zijn beter bestand tegen ziekten en plagen. 

Voordelen 100% natuurlijke producten als ECOstyle Vital: 

 • Preventieve behandeling voor gezonde, sterke planten;
 • Milieuvriendelijk;
 • Veilig voor kinderen, huisdieren en de bodem.

Meeldauw, sterroetdauw, roest en bladvlekkenziekte bestrijden

BAYER Twist plus is een kant-en-klaar middel en bestaat uit twee verschillende actieve stoffen. De eerste actieve stof pakt de schimmels aan tot in de plant. De tweede zorgt voor een beschermlaag op het blad. Twist plus spray rozen heeft een uitstekende werking tegen meeldauw, sterroetdauw, roest en bladvlekkenziekte. Twist plus spray rozen is zeer geschikt voor rozen maar kan ook prima worden toegepast op andere sierplanten in de tuin.

Productkenmerken:

 • Voor schimmelvrije rozen
 • Ook effectief tegen bladvlekkenziekte en roest

Ter bestrijding van meeldauw (‘t wit), sterroetdauw en roest. Zodra aantasting zichtbaar is, een behandeling uitvoeren. De behandeling indien nodig om de 10-21 dagen herhalen. Dosering: Beide kanten van het blad bespuiten tot er een dun laagje op het blad zichtbaar is. Voorkom dat de spuitvloeistof van het blad afdruipt.

Gewas beschermen

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER