Kever

Kever

De (taxus)kever vreet na opkomst gaatjes in de pijpen, waarin de eieren worden afgezet. De oranjekleurige larven mineren het blad. De hierdoor ontstane venstertjes vertonen veel overeenkomst met het door het rupsje van de preimot veroorzaakte schadebeeld. In Nederland kennen we ca. 3800 soorten kevers. Een aantal daarvan is schadelijk, zoals de taxuskever of de gegroefde lapsnuitkever. Deze is zwart of bruinzwart van kleur en ca. 10 mm lang. Zij zijn vooral ‘s nachts actief. De larven van de kever vreten aan wortels en beschadigen dikkere wortels en de wortelhals. De eerste kevers kunnen we half mei verwachten. Tot eind augustus - begin september blijven er steeds nieuwe kevers komen. Tot die tijd moeten deze worden bestreden. Begin augustus begint pas de bestrijding van de larven.

De larven van de (taxus)kever kunnen worden bestreden met aaltjes. Dit zijn de natuurlijke vijanden van de larven. Deze aaltjes kunt u bestellen via www.ecostylewebshop.nl

Ter bestrijding van de volwassen (taxus)kever:


ECOstyle Spruzit-R voor een effectieve bestrijding van kevers, rupsen, bladluizen, tripsen en witte vliegen. Onschadelijk voor milieu, mens en (huis)dier. Handig en gemakkelijk in het gebruik. 

ECOstyle Spruzit-R is een contactmiddel en daarom is het belangrijk dat alle insecten goed geraakt worden. Zowel de boven- als onderzijde van het blad moet goed vochtig gemaakt worden over het volledige oppervlak. ECOstyle Spruzit-R is bij een juiste toepassing onschadelijk voor de belangrijke (honing)bijen.

Voordelen 100% natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen van ECOstyle:
- Effectieve bestrijding met natuurlijke ingrediënten. 
- Milieuvriendelijk.
- Met respect voor kinderen, huisdieren en de bodem.


BAYER Pyrethrum bestrijdt een groot aantal vretende en zuigende insecten. Het middel kan worden toegepast op groente-, fruit- en siergewassen. Pyrethrum bevat plantaardige pyrethrinen. Deze werkzame stof wordt bereid uit een in Afrika geteelde margriet (Pyrethrum). De veiligheidstermijn voor eetbare gewassen is slechts 2 dagen. 

Productkenmerken
- Op plantaardige basis
- Werkt snel
- Tot kort voor de oogst toepasbaar

Toepassen zodra aantasting wordt waargenomen. Tegen bladluizen de toepassing zo nodig na een week herhalen. Het is belangrijk het gewas goed van alle kanten te bevochtigen, in het bijzonder de onderkant van de bladeren. Bij warm, zonnig weer verdient het de voorkeur om de bespuiting  ‘s morgens vroeg uit te voeren. Bij de bespuiting ‘s avonds kunnen de planten nog niet hersteld zijn van de stress door de hoge temperaturen waardoor schade kan ontstaan.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER