Bekalken

Bekalken


Voor een gezonde ontwikkeling van uw gazon is een juiste zuurgraad (=pH-waarde) van de bodem een belangrijke voorwaarde.

Bekalken
Voor een gezonde ontwikkeling van uw gazon is een juiste zuurgraad (=pH-waarde) van de bodem een belangrijke voorwaarde. Door verzuring van de bodem kan de groei van het gras worden belemmerd. De ideale waarde voor het gras ligt tussen de 5,5 – 7,0. Door regelmatig te strooien met kalk houdt u de zuurgraad op peil en creëert u de ideale omstandigheden voor een mooie grasmat.
ECOstyle AZ-kalk bevat bovendien belangrijke sporenelementen en bacteriën die noodzakelijk zijn voor een goede bodemstructuur en de juiste opname van voeding.

Tip 1
AZ-kalk kunt u ieder moment van het jaar strooien. De kalk is snel opneembaar en beschikbaar voor het gazon.

 

Tip 2
Op eenvoudige wijze zelf meten wat de zuurgraad van uw bodem is, kan met de pH-Bodemtest van ECOstyle. Zo bekalkt u precies de juiste hoeveelheid AZ-kalk. Goed voor uw gazon en goed voor uw portemonnee.

 

Tip 3
Vaak is het raadzaam om een 2e ronde te bekalken in het najaar, zeker als de pH-waarde lager is dan 5,5. AZ-kalk kan het gehele jaar gestrooid worden, ook in het najaar en de winter.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER