7-stappenplan

7-stappenplan

Spelende kinderen. Lekker languit zonnen. Ravotten met de hond. Een mooi, mosvrij gazon is heel wat waard.
Het is immers de basis van uw tuin. Het 7-stappenplan helpt u om uw gazon eenvoudig in topvorm te houden zonder dat het veel tijd kost. In een dag per seizoen! En het mooie is, dat u het volledig ecologisch verantwoord doet, met respect voor de natuur.

STAP 1. Verwijder het mos(verticuteren)
Met een verticuteerhark of verticuteermachine verwijdert u niet alleen mos. U haalt ook de
viltlaag weg die in de winter is ontstaan en u belucht de bodem. Dit is goed voor een rijk
bodemleven en voor een goede groei van uw gras.
TIP! Ziet u geen mos of viltlaag? Begin dan met stap 3. U kunt ook verticuteren na de eerste maaibeurt.

STAP 2. Kale plekken inzaaien
Als u mos en vilt verwijdert, kunnen kale plekken ontstaan. U kunt het beste ECOstyle Graszaad-Extra op strooien. Dit speciale mengsel is geschikt voor alle soorten gazon, ontkiemt snel en is minder aantrekkelijk voor vogels dankzij een speciale coating.
TIP! Zaai wanneer het al enkele dagen 10°C of warmer is geweest. Houdt de bodem vochtig tot het graszaad mooi ontkiemd is.

STAP 3. Kalk strooien voor een goede bodem
Op een gezonde bodem groeit gras beter. Kalk zorgt voor de juiste zuurgraad (pH-waarde). Gebruik ECOstyle Kalk-AZ, omdat dit sporenelementen en bacterien bevat voor een beter bodemstructuur en de juiste opname van voeding.
TIP! Met de pH-Bodemtest van ECOstyle kunt u zelf de zuurgraad van uw gazon meten. U kunt gerust vaker in het jaar kalk strooien.

STAP 4. Bemesten voor een gezonde groei
Bemest uw gazon met een organische meststof om zogenaamde ‘verbranding’ te voorkomen. De organische mest Gazon-AZ stimuleert bovendien het bodemleven en een goede bodemstructuur. Voorwaarden voor een gezonde groei en een sterke grasmat.
TIP! Gebruik een strooiwagen voor een gelijkmatige bemesting. ECOstyle producten kunnen bij elk weertype worden gestrooid.

STAP 5. Regelmatig maaien
Maaien van het gazon moet regelmatig gebeuren. Voor het beste resultaat  maait u met beleid en laat u het maaisel liggen. Om aan stap 5 te voldoen hoeft u alleen regelmatig gras te maaien.
TIP! Houd er rekening mee dat scherpe messen voor een beter resultaat zorgen. Laat in het najaar dus uw grasmaaier controleren door een specialist.

STAP 6. Opnieuw bemesten houdt uw gazon sterk
De tweede bemesting is om twee redenen belangrijk. Met Gazon-AZ krijgt uw gazon voldoende voeding voor een mooie groene kleur in de zomer en om de herfst en winter sterk in te gaan. En mos krijgt veel minder de kans om zich te vestigen. Een kleine moeite, een groot plezier.

STAP 7. Afstrooien - bescherming voor de winter
Na de laatste maaibeurt kunt u een laatste stap nemen voor een mooi en groen gazon. Door Cocopeat Gazon te strooien is uw gazon veel beter bestand tegen vorst. Het zorgt voor een luchtige toplaag en geeft vilt- en mosvorming minder kans.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER