Wortelvlieg

Wortelvlieg

De wortelvlieg legt eitjes onderaan de bladeren van de wortel. De larven die uit deze eitjes komen eten zich een weg door de bladeren naar de wortels. Ze beschadigen hiermee de wortels en de wortels kunnen gaan rotten.


ECOstyle WortelvoetVrij helpt bij de voorkoming van aantasting door insecten bij wortels, uien en prei.

WortelvliegVrij is een kiezel-kruidenpreparaat dat de aantasting van de wortelvlieg voorkomt. Het product is geschikt voor toepassing bij uien, prei en wortelen in de moestuin. WortelvliegVrij verandert de bodemgesteldheid rond het gewas waardoor de vlieg op het verkeerde been wordt gezet. WortelvliegVrij is dé natuurlijke oplossing! Het steenmeel voorkomt dat er eitjes aan de voet van de plant worden afgezet. WortelvliegVrij kan worden toegepast bij wortel, ui, radijs, prei en rammenas. De wortelvlieg legt haar eitjes in de directe nabijheid van de wortel. Eenmaal uit het ei maakt de larve bruine vraatgangen in de wortel. Deze gaat rotten, het loof sterft af en de plant wordt onbruikbaar voor consumptie.
 
Gebruiksaanwijzing:
Strooi, volgens het doseringsadvies, WortelvliegVrij direct na het uitlopen of uitplanten aan de voet van het te behandelen gewas. Herhaal de behandeling eens per 10 dagen tot 1 week voor de oogst.
 
Voordelen ECOstyle WortelvliegVrij
- 100% natuurlijk product.
- WortelvliegVrij maakt wortelen, prei en uien sterker (en dus minder vatbaar voor ziekten en plagen).
- Milieuvriendelijke oplossing.
- Geschikt voor toepassing in de moestuin.
- Na gebruik van WortelvliegVrij geldt geen wachttijd voor de consumptie van het gewas.

Tips:
Voor sterke en gezonde gewassen in de moestuin adviseert ECOstyle een goede bemesting met 100% natuurlijke meststoffen.Wisselteelt in de moestuin geeft het beste resultaat. Probeer ook eens oude gewassen en rassen; niet alleen een lust voor het oog maar ook verrassend in de keuken.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER