Knolvoet

Knolvoet

Knolvoet is zéér moeilijk te bestrijden. Mede door de groeiende vraag naar allerhande koolsoorten en het steeds populairder worden van bepaalde soorten zoals broccoli, Chinese kool, koolrabi … Maakt dat er intenser gekweekt wordt op dezelfde percelen, zonder vruchtafwisseling, waardoor deze besmet raken met deze grondschimmel en dit voor vele jaren. De ziekte is alom verspreid (wereldwijd), dit al meerdere eeuwen (15e eeuw) en belaagt de kruisbloemigen maar bovenal de koolgewassen. Het gezegde “groeien als kool” is zeker niet toepasselijk als we met de schimmel geconfronteerd worden.

Ziektebeeld
- aangetaste wortels van kolen zwellen op tot grote knollen (soms een sinaasappel dik) die in een later stadium rotten
 - de bladeren van vooral oudere planten worden slap bij warm weer: dit komt omdat de zieke wortels onvoldoende water kunnen opnemen.
 - de bladeren vertonen een typische, loodachtige verkleuring
aangetaste planten groeien minder en geven geen volwassen planten
 - wanneer de plant uit de grond wordt getrokken ziet men op de wortels van de kool knolvorming die meestal onregelmatig van vorm is

 

ECOstyle KnolvoetVrij zorgt ervoor dat de gevreesde knolvoetaantasting bij alle koolsoorten zich moeilijk kan ontwikkelen.
 
KnolvoetVrij is een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen knolvoet bij alle koolsoorten. Het steenmeel zorgt ervoor dat de knolvoetschimmel moeilijk tot ontwikkeling kan komen. De kool blijft zo vrij van knolvoet. Een regelmatige wisselteelt helpt eveneens knolvoet te voorkomen. De knolvoetschimmel lijdt tot een woekering aan de wortels. Hierdoor is de kool niet meer in staat voedingsstoffen op te nemen. De koolplant blijft klein en geeft vrijwel geen opbrengst.
 
Gebruiksaanwijzing:
Strooi, volgens het doseringsadvies, KnolvoetVrij direct na het uitlopen of uitplanten aan de voet van het te behandelen gewas. Herhaal de behandeling eens per 10 dagen tot 1 week voor de oogst.
 
Voordelen ECOstyle KnolvoetVrij:
- 100% natuurlijk product.
- Geschikt voor alle koolsoorten.
- Milieuvriendelijke oplossing.
- Ideaal voor gebruik in de moestuin.
- Na gebruik van KnolvoetVrij geldt geen wachttijd voor de consumptie van het gewas.

Tips:
Voor sterke en gezonde gewassen in de moestuin adviseert ECOstyle een goede bemesting met 100% natuurlijke meststoffen.Wisselteelt in de moestuin geeft het beste resultaat. Probeer ook eens oude gewassen en rassen; niet alleen een lust voor het oog maar ook verrassend in de keuken.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER