Heermoes (katten-, paardenstaart)

Heermoes (katten-, paardenstaart)

Heermoes, ook wel paardenstaart genoemd, kan voor veel overlast zorgen in de tuin. Naam: Heermoes (ook wel Akkerpest, Paardenstaart, Akkerpaardenstaart of Kattenstaart genoemd). Latijnse naam: Equisetum arvense. 
 
Het handmatig verwijderen van heermoes is vrijwel onmogelijk, de plant heeft erg lange wortels en deze breken heel makkelijk af waardoor er altijd resten achterblijven. Deze resten zullen daarna weer opnieuw bloeien, dit betekend dus dat het onkruid juist in grotere mate terugkomt. Ook schoffelen is daarom geen verstandige zet in het bestrijden van heermoes, door het schoffelen worden de wortels opgedeeld in meerdere kleine stukjes die stuk voor stuk opnieuw zullen gaan bloeien. 
Heermoes groeit op praktisch elke ondergrond, van zeer droog tot zeer vochtig. Het is een woekerend onkruid, dat veel overlast kan veroorzaken.De scheuten zien er uit als asperge-scheuten. Heermoes is lastig te bestrijden, omdat het zeer snel groeit. De wortels komen overal.

ECOstyle Ultima kan al bij lage temperaturen worden ingezet (gemiddelde temperatuur moet 10˚C zijn), dus zodra heermoes wordt waargenomen in de tuin direct actie ondernemen.
Afhankelijk van de grootte van de plaag kan het voorkomen dat dit hardnekkige onkruid 2x behandeld moet worden met Ultima om het gehele wortelstelsel effectief aan te pakken.

ECOstyle heeft verschillende producten voor het verbeteren van de grond zoals;
- AZ-Kalk dat helpt om de zuurgraad te neutraliseren,
- AZ-meststoffen om te zorgen voor een bodem vol goede voedingstoffen voor uw tuin. 


BAYER Tri-But Turbo is een onkruidmiddel met een bladsystemische werking en is werkzaam tegen hardnekkige onkruiden, zoals: brandnetels, distels, zevenblad, heermoes, bosjes en struiken.

Productkenmerken
- Zeer krachtige werking 
- Ook effectief tegen distels en heermoes 

Tri-But Turbo toepassen onder groeizame omstandigheden, er moet zich voldoende bladmassa hebben ontwikkeld voor toepassen.

Voorzorgsmaatregelen
Wacht minimaal 4 weken met inzaaien van gewassen op met Tri-But Turbo behandelde Percelen.

Het middel kan schade doen aan veel gewassen. Bij voorkeur niet toepassen in een warme of zonnige periode of als deze kort na toepassing wordt verwacht. Niet gebruiken in kassen. Voorkom dat het middel op bladeren van bomen terechtkomt.

Mijn klantenkaart