Heermoes bestrijden (katten-, paardenstaart)

Heermoes bestrijden (katten-, paardenstaart)

Heermoes, ook wel paardenstaart genoemd, kan voor veel overlast zorgen in de tuin.
Naam: Heermoes (ook wel Akkerpest, Paardenstaart, Akkerpaardenstaart of Kattenstaart genoemd). Latijnse naam: Equisetum arvense. 

Heermoes bestrijden

Het handmatig verwijderen van heermoes is vrijwel onmogelijk, de plant heeft erg lange wortels en deze breken heel makkelijk af waardoor er altijd resten achterblijven. Deze resten zullen daarna weer opnieuw bloeien, dit betekent dus dat het onkruid juist in grotere mate terugkomt. Ook schoffelen is daarom geen verstandige zet in het bestrijden van heermoes, door het schoffelen worden de wortels opgedeeld in meerdere kleine stukjes die stuk voor stuk opnieuw zullen gaan bloeien. Heermoes groeit op praktisch elke ondergrond, van zeer droog tot zeer vochtig. Het is een woekerend onkruid, dat veel overlast kan veroorzaken. De scheuten zien er uit als asperge-scheuten. Heermoes is lastig te bestrijden, omdat het zeer snel groeit. De wortels komen overal.
 

Ecostyle Ultima bestrijding

ECOstyle Ultima kan al bij lage temperaturen worden ingezet (gemiddelde temperatuur moet 10˚C zijn), dus zodra heermoes wordt waargenomen in de tuin is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Afhankelijk van de grootte van de plaag kan het voorkomen dat dit hardnekkige onkruid 2 keer behandeld moet worden met Ultima om het gehele wortelstelsel effectief aan te pakken. ECOstyle heeft verschillende producten voor het verbeteren van de grond zoals;

  • AZ-Kalk, dat helpt om de zuurgraad te neutraliseren;
  • AZ-meststoffen, om te zorgen voor een bodem vol goede voedingstoffen voor uw tuin. 
     

Bayer Tri-But Turbo bestrijding

BAYER Tri-But Turbo is een onkruidmiddel met een bladsystemische werking en is werkzaam tegen hardnekkige onkruiden, zoals: brandnetels, distels, zevenblad, heermoes, bosjes en struiken. Productkenmerken zijn:

  • Zeer krachtige werking;
  • Snel en efficiënt;  
  • Ook effectief tegen distels en heermoes. 

Tri-But Turbo dient toegepast te worden onder groeizame omstandigheden, er moet zich voldoende bladmassa hebben ontwikkeld voor toepassen. Voorzorgsmaatregelen: Wacht minimaal 4 weken met inzaaien van gewassen op met Tri-But Turbo behandelde Percelen. Het middel kan schade doen aan veel gewassen. Bij voorkeur niet toepassen in een warme of zonnige periode of als deze kort na toepassing wordt verwacht. Niet gebruiken in kassen. Voorkom dat het middel op bladeren van bomen terechtkomt. Bekijk ons assortiment onkruid bestrijdingsmiddelen. 

Haal nu ook onkruid bestrijdingsmiddelen

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER