Teak

Teak is een houtsoort dat van nature vrij vettig is. Hierdoor is het beter bestand tegen de meeste weersomstandigheden. Wij raden echter toch aan om voor het gebruik van uw tuinmeubel het teak te behandelen met een teak olie. Doe dit wanneer het teak volledig droog is. Teak komt voor in verschillende kleuren, en voor de verschillende kleuren zijn er ook verschillende soorten teak olie. Normaal gesproken vergrijst teak in de buitenlucht. Met behandelingen met teak olie vertraagt u dit proces. Tussen behandelingen met teak olie raden wij het volgende aan.

Teak cleaner

Met een teak cleaner zorgt u ervoor dat de grijze aanslag die teak kan krijgen wordt hersteld. Hierdoor wordt het teak weer de kleur zoals u die heeft gekocht. Zorg ervoor dat, voor u een teak cleaner gebruikt, het oppervlakte goed vochtig is gemaakt met water. Breng daarna de cleaner aan met een doek en laat deze vervolgens 3 tot 5 minuten intrekken. Neem, na het intrekken, het teak af met een schuurpad in de richting van de nerf. Hierna kunt u uw tuinmeubel afspoelen met water. Wilt u langer genieten van de kleur? Gebruik hierna dan een teak protector zodra het meubel helemaal is opgedroogd. 

Teak protector

Met een teak protector zorgt u ervoor dat uw meubel langer de kleur houdt die deze had toen u hem kocht. Verder zorgt een protector ervoor dat teak tijdelijk water- en vuilafstotend wordt. Hierdoor krijgt u minder snel last van vlekken. Voor u teak protector kunt gebruiken moet het meubel eerst zijn behandelt met een teak cleaner en volledig droog en stofvrij zijn. Als het teak nog nat is, kan dit van binnenuit gaan rotten. Breng de protector aan met een zachte, pluisvrije doek. Breng eerst een kleine laag aan en laat deze minstens een uur drogen. Hierna kan er een tweede laag aan worden gebracht. Zorg er nu voor dat uw meubel voor 48 uur kan drogen en niet aan weersomstandigheden wordt blootgesteld. Wij adviseren dit jaarlijks te herhalen.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER