De keramische barbecue

De echte barbecue fanaat wordt al warm bij de gedachte: een keramische barbecue ook wel de kamado genoemd.
De buitenwand van een keramische barbecue is bestand tegen temperaturen tot wel 350 graden! Hierdoor kan je zelfs pizza's bereiden.
Natuurlijk kan je ook roken, grillen, baken en stomen. Doordat de warmte erg lang wordt vastgehouden kan je ook "slow cooking" doen met deze barbecue.

Het voordeel van een keramische barbecue

Aangezien de keramische barbecues over het algemeen wat duurder zijn verwacht je ook dat ze uitblinken op bepaalde gebieden.
Dat doen ze gelukkig heel goed!

In de meest barre omstandigheden weet een keramische barbecue altijd goed zijn temperatuur vast te houden. Hierdoor kan je tijdens alle seizoenen gebruik maken van je barbecue.
Waar andere barbecues soms wel een metaal smaak willen achterlaten op je gerecht doet een keramische barbecue dat niet. Hierdoor heb je altijd de smaak die je kan verwachten van je gerecht.
Ook heb je over het algemeen minder houtskool nodig bij een keramische barbecue dan bij een ouderwetse houtskool barbecue. Dit komt omdat de barbecue de hitte goed vasthoudt en ook weerkaatst.

Keramische barbecue schoonmaken

Zoals bij elke barbecue moet ook een keramische barbecue wel goed schoongemaakt worden na een barbecue beurt.
Zorg dat je dit niet te lang na gebruik doet, aangezien het makkelijker is om je barbecue schoon te maken als deze nog warm is.

Het belangrijkste is om altijd alle etensresten van het grillrooster te verwijderen. Dit kan je het beste doen met een staalborstel.
Als de ergste resten zijn verwijdered, en het rooster is voldoende afgekoeld kan je ook nog met een spons de overige resten verwijderen.

Mocht je keramische barbecue echt vies zijn kan je deze ook schoonbranden. Hieronder kan je in een stappenplan zien hoe je dat moet doen:

  • Vul de barbecue tot aan de rand van de vuurring met houtskool en steek de kolen aan.
  • Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 180 graden. Plaast vervolgens de heat deflecter en het grill rooster.
  • Zorg dat alle ventilatieroosters open staan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 250 graden.
  • Vervolgens laat je de barbecue ongeveer 30 minuten schoonbranden.
  • LET OP: Je barbecue zou niet meer de witte binnenkant krijgen die deze had bij aanschaf. Het doel van schoonbranden is om alle vetresten, etensresten en bacteriën te cremeren. Niet om de barbecue van binnen weer wit te krijgen.

Mocht je een keramische barbecue met zijtafels hebben, zorg dan dat je deze ook schoon houdt om schimmelvorming te voorkomen. 
Tip: Smeer de zijtafels zo nu en dan in met meubelolie voor buiten. Hierdoor blijven ze langer mooi en heb je er langer plezier van!

 

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER