De Gasbarbecue

Geen zin meer om te moeite stoeien met aanmaakblokjes? Geen probleem! je bent namelijk niet de enige. Gasbarbecues worden steeds populairder, omdat je met deze barbecues op ieder moment snel begint met bakken, grillen en barbecueën. Daarbij is het ook heel fijn dat de barbecue snel op temperetatuur komt en makkelijk in temperatuur te verstellen is.

Schoonmaak en bescherming

Schoonmaak

Wat betreft de schoonmaak heb je de juiste barbeucue gekozen! Het is namelijk ontzettend simpel in tegenstelling tot andere soorten barbecues. Voordat je begint heb je echter wel een aantal dingen nodig. 

  • Handschoenen: Aangezien de babrecue erg vettig kan zijn is het aan te raden handschoenen aan te trekken.
  • Schoonmaakborstel: Een echte basisbehoefte is het hebben van een stalen borstel om bijvoorbeeld het rooster te reinigen.
  • Spons: Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.

Verwijder eerst de overgebleven etensresten van de grill. Als dit niet volledig lukt kun je de barbecue ook nog even op zijn hoogste stand aan zetten om de restanten los te krijgen. Hierbij kan je in eerste instantie beginnen met een borstel, maar als het grootste deel er af is kan je verder gaan met een spons. 

Als het rooster schoon is kan je ook nog even kijken naar de ketel, druibakhouder en bodemplaat. Als ook hier etensresten achtergebleven zijn kan je ook hier aan de slag gaan met een schoonmaakborstel en of spons. Let wel op, want er mag geen water in de branderbuizen komen. 

Tip! Gebruik lekbakjes om vet op te vangen. Dit scheelt een hoop schoonmaken.

Bescherming

Om ervoor te zorgen dat je barbecue langer mooi blijft en ook schoon blijft als je hem niet gebruikt is een hoes de beste oplossing. Deze hoezen zijn waterafstotend om je barbecue het hele jaar tegen alle weersomstandigheden te beschermen. 

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER