Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Elfenbloem, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Epimedium x versicolor 'Sulphureum'? De Epimedium x versicolor 'Sulphureum' is ook wel bekend als Elfenbloem. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 30 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Epimedium x versicolor 'Sulphureum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Elfenbloem Wetenschappelijke naam: Epimedium x versicolor 'Sulphureum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Epimedium Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER