Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schildblad, familie van de Saxifragaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Darmera peltata? De Darmera peltata is ook wel bekend als Schildblad. Deze Saxifragaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 60 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Darmera peltata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Schildblad Wetenschappelijke naam: Darmera peltata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Darmera Familie: Saxifragaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER