Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kardoen, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn grijs en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant kan flink woekeren. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Cynara cardunculus 'Cardy'? De Cynara cardunculus 'Cardy' is ook wel bekend als Kardoen. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 120 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cynara cardunculus 'Cardy'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Kardoen Wetenschappelijke naam: Cynara cardunculus 'Cardy' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cynara Familie: Asteraceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER