Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zegge, familie van de Cyperaceae. De bloemkleur is geelachtig en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen+wit en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant neemt echter ook genoegen met een meer beschaduwde standplaats en zelfs een vrij droge bodem is zelden een probleem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Carex morrowii 'Variegata'? De Carex morrowii 'Variegata' is ook wel bekend als Zegge. Deze Cyperaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 40 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Carex morrowii 'Variegata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Zegge Wetenschappelijke naam: Carex morrowii 'Variegata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Carex Familie: Cyperaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER