Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikhei, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is licht lilapaars en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn goudgeel en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Calluna vulgaris 'Boskoop'? De Calluna vulgaris 'Boskoop' is ook wel bekend als Struikhei. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 30 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Calluna vulgaris 'Boskoop'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Struikhei Wetenschappelijke naam: Calluna vulgaris 'Boskoop' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Calluna Familie: Ericaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Geel Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER