Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Duinriet, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Calamagrostis epigejos? De Calamagrostis epigejos is ook wel bekend als Duinriet. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 125 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Calamagrostis epigejos? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Duinriet Wetenschappelijke naam: Calamagrostis epigejos Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Calamagrostis Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER