Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Luipaardbloem, familie van de Iridaceae. De bloemkleur is oranje en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Belamcanda chinensis? De Belamcanda chinensis is ook wel bekend als Luipaardbloem. Deze Iridaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 80 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Belamcanda chinensis? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Luipaardbloem Wetenschappelijke naam: Belamcanda chinensis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Belamcanda Familie: Iridaceae Bloemkleur: Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER