Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Escallonia, familie van de Escalloniaceae. De bloemkleur is donkerrood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn glanzendgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Met opvallende vruchten. Kersrood Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem met een zure tot neutrale zuurgraad (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Escallonia 'C.F. Ball'? De Escallonia 'C.F. Ball' is ook wel bekend als Escallonia. Deze Escalloniaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 150 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Escallonia 'C.F. Ball'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Escallonia Wetenschappelijke naam: Escallonia 'C.F. Ball' Type plant: Heester
  • Geslacht: Escallonia Familie: Escalloniaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER