Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Olijfwilg, familie van de Elaeagnaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 350 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Elaeagnus x ebbingei? De Elaeagnus x ebbingei is ook wel bekend als Olijfwilg. Deze Elaeagnaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 350 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Elaeagnus x ebbingei? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Olijfwilg Wetenschappelijke naam: Elaeagnus x ebbingei Type plant: Heester
  • Geslacht: Elaeagnus Familie: Elaeagnaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Oktober, November
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 350 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER