Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Camelia, familie van de Theaceae. De bloemkleur is wit+creme en de bloeitijd is van ca. februari tot en met april. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 180 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele open plaats.
Uitsluitend voor liefhebbers van alpine planten, want ze hebben vaak extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit humusrijk zand of een mengsel van zand en klei/leem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Op een goed te verzorgen standplaats ook in de lage landen te houden. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Camellia japonica 'Brushfield's Yellow'? De Camellia japonica 'Brushfield's Yellow' is ook wel bekend als Camelia. Deze Theaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 180 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Camellia japonica 'Brushfield's Yellow'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Camelia Wetenschappelijke naam: Camellia japonica 'Brushfield's Yellow' Type plant: Heester
  • Geslacht: Camellia Familie: Theaceae Bloemkleur: Geel, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Februari, Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 180 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER