Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Katsoera, familie van de Cercidiphyllaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Houdt van een vochthoudende, doorlatende bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast is er een voorkeur voor grond met een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6.0 - 7.5). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte gedurende een korte periode, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Cercidiphyllum japonicum? De Cercidiphyllum japonicum is ook wel bekend als Katsoera. Deze Cercidiphyllaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1000 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cercidiphyllum japonicum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Katsoera Wetenschappelijke naam: Cercidiphyllum japonicum Type plant: Boom
  • Geslacht: Cercidiphyllum Familie: Cercidiphyllaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal
  • Hoogte in CM: 1000 Giftig: Nee
Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER