Tegel eruit, plant erin

Het lijkt zo lekker praktisch: je legt je tuin vol tegels en je hebt er geen omkijken meer naar. Geen wonder dat steeds meer mensen hun tuin bestraten. Toch heeft zo’n ‘onderhouds-vriendelijke tuin’ ook een keerzijde. Steen houdt de warmte langer vast dan groen. Al die versteende tuinen leiden dan ook tot opwarming van de stad. Bovendien kan regenwater bij een flinke hoosbui niet goed in de bodem trekken, waardoor het riool overbelast raakt. En ten slotte is een tuin zonder groen absoluut niet interessant voor vogels, egels, vlinders en andere dieren. Met als gevolg dat de biodiversiteit in de stad afneemt.

 

Tegel eruit, plant erin

Daarom organiseert de gemeente Almere dit jaar voor de tweede keer de campagne Zet Almere In Bloei. Je kunt tussen 20 april tot en met 20 juli 2019 meteen je tegels inleveren bij Almeerplant. Daar krijg je meteen een gratis vlinder- of lavendelplant mee naar huis. Net als vorig jaar kun je je tuintegels ook inleveren bij het Upcyclecentrum. Daar krijg je dan een voucher voor een plant bij Almeerplant. Een ideale kans om je tuin een beetje groener en bloeiender te maken!

 

Vorig jaar was de actie een groot succes. Maar liefst drieduizend tegels werden ingeleverd. Een mooi resultaat: Almere werd zo drieduizend tegels minder grijs en drieduizend planten rijker. Draag jij dit jaar ook een steentje bij? Met elke extra vierkante meter groen help je immers mee aan een beter stadsklimaat. En zeg eens eerlijk: in - en van - een groene, goed onderhouden tuin geniet je zelf toch ook veel meer?  

 

 

Voorwaardenactie ‘Tegel eruit, plant erin’:

  1. Bij inlevering van 1 tegel (bij onze servicebalie van 20 april t/m 20 juli 2019), ontvang je een waardebon.

  2. Deze waardebon is goed voor 1 plant (uit een vooraf bepaald assortiment).

  3. De waardebon is geldig op de dag van inlevering van de tegel.

  4. Maximaal 4 tegels per klant. 

  5. De waardebon is niet inwisselbaar voor contant geld.

 

Bron: Almere in Bloei