TuinIdee 2012: Proeven uit eetbare tuin

TuinIdee 2012: Proeven uit eetbare tuin

1 t/m 4 maart Brabanthallen ’s-Hertogenbosch

De negentiende editie van TuinIdee krijgt haar inspiratietuinen terug. In meer dan veertig voorbeeldtuinen zal tuin- en landschapsarchitect Bert Huls laten zien hoe een buitenruimte naar wens, budget en smaak is in te richten. Hoofdthema van TuinIdee 2012 is ‘stadsleven wordt landleven’ en één van de ingrediënten daarvan wordt de expositie ‘De Smaak van Puur’. In een trendy setting met muziek en beeld is een hypermoderne sier- en moestuin te bewonderen waar men smaak kan ervaren. In sessies met zo’n 250 personen kan men ieder kwartier een smaakexperience bijwonen en zal uitleg worden gegeven door de specialisten van Europa’s grootste kwekerij van microgroenten Koppert Cress.

Bosgeur
Bezoekers komen op TuinIdee 2012 binnen in het ‘Woud van Groen’ met prachtige bomen, tuinvarens, eetbare paddenstoelen en bosgeuren en -geluiden. TuinIdee 2012 kent ook andere exposities zoals ‘Orange Lounge’ met groene ideeën voor planten in pot, om het terras, de serre of balkon sfeervol in te richten zijn. De expositie ‘Art & Design’ toont design, tuinontwerp en tuinkunst met duurzame en milieuvriendelijke materialen.

Gezonde tuin
Gezondheid gaat de komende jaren een belangrijke rol spelen in de tuininrichting en TuinIdee besteedt daar veel aandacht aan met tuinen die rust geven zoals de’ Zen Tuin’, de tuin die boswonen symboliseert en tuinen die privacy geven en waar bezinning en rust belangrijke kenmerken zijn. In veel tuinen zijn siergroenten, fruitbomen en kruiden heel natuurlijk ingepast zodat de tuinliefhebber niet alleen veel en zorgeloos tuinplezier heeft maar ook op andere wijze kan genieten van de tuin.

Voordeelpas
Meer dan 150 stands en 200 tuinspecialisten, een Tuintheater met tuincoryfeeën die allerlei tuintips, tuintrends en ideeën voor tuininrichting en beplanting geven. Bezoekers ontvangen bij vertrek de ‘mijn TuinIdee’-pas voor exclusief voordeel bij veel tuinaankopen en om gratis tuinontwerpen te kunnen downloaden via de website van TuinIdee.

Praktische info
TuinIdee 2012 is open op donderdag 1 maart van 10.00-18.00 uur, vrijdag 2 maart van 10.00-22.00 uur en zaterdag 3 en zondag 4 maart van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs € 15,-, kinderen t/m 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene. Meer informatie vindt u www.tuinidee.nl.

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER