Iris houdt van gezelschap

Iris houdt van gezelschap

Uitbundig type in de vaas

Met de gezelligheid en de vrolijke uitstraling van een voorjaarsboeket vier je de lente. Een bloem die in zo’n boeket eigenlijk niet mag ontbreken is de Iris. Hoewel Iris van zichzelf al een prachtige verschijning is, komt ze goed tot haar recht in gezelschap van andere voorjaarsbloemen. Een boeket brengt extra leven in de brouwerij dankzij de heldere en vrolijke kleuren van Iris. De energieke uitstraling van de bloem werkt aanstekelijk! Kortom, de lente vier je samen met Iris.

Sierlijk en uitbundig
Iris is een kleurrijk type variërend van knalgeel tot diepblauw en helder wit. Ze is bekend als een bloem met een uitbundig karakter. Je kunt haar misschien het beste omschrijven als een mix van lelie en orchidee. De drie bloembladen klappen helemaal open waardoor je ook haar mooie bloemenhart kunt zien. De sierlijkheid van Iris bleef ook door kunstenaars niet onopgemerkt. Vincent van Gogh maakte het beroemde schilderij “Vaas met Irissen”. Iris kan prima als monoboeket in een vaas worden gezet maar komt ook goed tot haar recht in combinatie met andere voorjaarsbloemen. Juist door haar uitgesproken bloemvorm geeft ze een voorjaarsboeket een extra uitbundige uitstraling.

Symboliek
Iris dankt haar naam aan de bloemen die wel wat op vleugels lijken. De godin Iris bracht volgens de Griekse mythologie boodschappen over tussen goden en mensen. Zij daalde via de regenboog af van de hemel naar de aarde. De wind blies haar onder haar vleugels voort. De symbolische betekenis van de Iris luidt dan ook: "Ik heb een boodschap voor jou". Reden temeer om in elk boeket een iris te zetten.

Verzorgingstips
Zet Irissen, net als andere bloemen in een schone vaas met schoon water. Snij de stelen schuin af en zorg ervoor dat het waterniveau ongeveer vijf centimeter is. Voeg wat snijbloemenvoedsel zodat de bloei verlengd wordt.

Irissen zijn in de lentemaanden volop verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatbloemendoen.nl

Openingstijden
Openingstijden

Bekijk onze huidige openingstijden

HIER